Тук ще срещнете често задаваните въпроси свързани с Пътна помощ - репатрак услуги и превоз на автомобили за София, България и Европа.

Предлагате ли Пътна Помощ за България?

Ние предлагаме денонощна пътна помощ в рамките на България и то на изключително ниски цени от 0.65 ст/км за повече информация може да погледнете цените в сайта.

Предлагате ли Пътна Помощ за чужбина?

Да, репатрак услуги предлагаме за цяла Европа със сигурни и специализирани репатраци, които отговарят на всички европейски изисквания и норми за пътна помощ.

Извършвали ли сте до сега репатрак услуги от Европа?

Да, извършвали сме помощ в почти всички страни като най отдалечената точка от София ни бе Норвегия, гр. Берген, което разстояние от и до София е 8400 км. Фирма, която извършва пътнически превози/туристическа компания/ получи авария на микробуса и след десетки телефонни обаждания на колеги в бранша предлагащи пътна помощ се спря на нас. Защо?
1. Ние предложихме най - добра цена на пътна помощ! -погледне в раздел цени и ще се обедите сами.
2. Ние предлагаме помощ на пътя със сигурни и надеждни репатраци, не че искаме да обиждаме колегите /които 90 процента са без лиценз/ работят с остарели репатраци, които не могат да стигнат дори и до Сърбия. Да не говорим, че са самоделки, на които не може да се разчита за предлаганата от тях незаконна услуга.
3. Ние познаваме пътищата на Европа много добре и изискванията на властите в всяка страна за превоз на автомобили.

Имате ли лиценз за извършване на пътна помощ?

Да, ние имаме разрешително за извършване на услугата пътна помощ издадено от МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО "АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА".

Защо да изберем Вас за репатрак на автомобила ми?

Ние сме млад и амбициозен екип, който знае как да репатрира автомобила Ви без да нанася допълнителни щети. Ще Ви помогнем при нужда! Разполагаме с надеждни пътни помощи за да стигнат където трябва. Работим на изключително ниски цени за София, страната и чужбина. Ние знаем в какво положение сте попаднали и ще се постараем да ви бъдем в максимална помощ бързо и качествено. Ще Ви съдействаме и помогнем по най - добрият начин за Вас и пътниците ако има такива. Ще ви насочим към доверен специализиран сервиз. Вас и пътниците ще извозим до посочен адрес, ако има нужда от хотел ще ви предложим такъв на най - добри цени. Всички леки ремонти ще се постараем да извършим на място без да се налага репатриране.

Извършвате ли услуга като смяна на гума на място?

Да, ние извършваме такава услуга на място. Можем да сменим гума/гуми/ на място, а при липса на такава ще Ви закупим и заменим.

Свърши ми горивото, може ли да ми доставите?

Да, ще закупим гориво и ще Ви го доставим на посочено от Вас място. Ние извършваме услугата доставка на гориво на място без да използваме пътна помощ, а с лек автомобил за по - бърза и евтина услуга за клиентите ни.

Колата ми няма преглед какво да направя?

Няма проблем ще репатрираме колата Ви до пункт за годишен технически преглед и ще я върнем в рамките на деня с годишен преглед без да ви губим от ценното време. Ако разполагате със свободно време може да дойдете с нас.

Извършвате ли превоз на скъпи коли и каква е гаранцията Ви при репатрирането и?

Да, извършваме превоз на скъпи коли като при репатрирането и правим застраховка карго.

Не мога да запаля понеже ми е слаб акумулатора?

Няма проблем ние ще дойдем и ще ви подадем ток. Ако се окаже, че имате нужда от диагностика ние ще извикаме специалист, който ще направи диагностика на място. Ако се окаже, че проблема не е решим на място ще го репатрираме до посочен от вас сервиз, ако не разполагате с такъв ние ще ви предложим квалифициран който бързо и качествено ще отстрани проблема.

До колко тона предлагате услугата пътна помощ?

Вече предлагаме репатрак услуги до 12т. в рамките на София, България и чужбина на изключително ниски цени.

До колко време ще се отзовете в София?

За София пътна помощ ще пристигне при Вас в рамките от 15 до 30 мин. след обаждането ви. Разликата се дължи от трафика в момента и района, в който се намирате.

Разполагате ли с лебедка на пътната помощ?

Да, разполагаме с мощни лебедки, които ще издърпат автомобила Ви ако се намира извън пътя или в канавка. Няма проблем също ако автомобила Ви не пали да бъде качен на репатрак с падаща платформа.

Случи ми се ПТП какво да направя?

Първото нещо, което трябва да направите е да позвъните на тел. 112 и да регистрирате същото. След като разговаряте с оператор той ще Ви зададе няколко въпроса, на които е важно да отговорите адекватно дори да сте под стреса в момента най - важното в случая е да няма жертви или пострадали хора. Другото макар и неприятно се поправя както повечето от нас казват "ламарини". След като ПТП-то бъде регистрирано и дай боже да не е тежко ще Ви предложат да си напишете двустранен протокол без да идват органите на КАТ, това вие преценявате. Ако сте твърдо решени да пристигнат все пак компетентните органи не могат да ви откажат, но ще се наложи да почакате известно време. Когато си свършат работата и напишат акт на виновно причинителя на ПТП-то може да повикате пътна помощ ако се наложи. Имате три дни от случката да заведете щета при застрахователя.

На колата ми липсва едната гума/гуми/ това проблем ли е за вашата пътна помощ?

Не, не е проблем да репатрираме автомобила ви, защото нашият репатрак разполага с падаща платформа и всички инструменти за качването му.

Искам да превозя три автомобила едновременно, предлагате ли такава услуга?

Да, ние извършваме превоз на три автомобила в рамките на България и Европа на добри цени като Вашето присъствие не е задължително. Трябва само да ни дадете копие от големият талон на автомобилите и точен адрес на местонахождението им. Фирмата ни предлага на изключително ниски цени превоз до Австрия като цената започва от 200 Евро. Германия-300 Евро.

Защо има разлика в цените при репатриране на автомобил и бус?

Разликата е че, превоза се извършва с различна пътна помощ. За превоз на лек автомобил се използва пътна помощ до 3.5 т., при които разходите са много по - малко от този до 7.5 т.. Превози на автомобили до 1500 кг. са на най - ниски цени. Колкото е по - тежко МПС-то съответно цената за репатрак се покачва, но ние сме поставили цена на репатрак на разумни и достъпни за Вас цени, които може да разгледате в раздел цени.

Репатрирате ли мотокари, бобкати и др. строителна техника?

Да извършваме превоз на всякакъв вид техника до 12 т. стига тя да не е извън габаритна, за която се изисква специален режим на движение. Затварят се улици, пътища и др. Но ще Ви помогнем като Ви дадем телефон на колеги, които са специализирани в тази област. Те извършват услуга пътна помощ до 60 т. като ще изпълнят вашата поръчка коректно и в срок, като съгласуват със съответните компетентни органи детайлите по репатриране на техника и товари от точка до точка.

Колко ще ми струва пътна помощ примерно до Пловдив?

Цената ни е 0.65 ст/км без значение пълен или празен. Най - лесно може да сметнете цената като отворите https://www.google.bg/maps и зададете дестинацията Ви от менюто на сайта. Тя автоматично ще ви покаже разстоянието умножавате по 0.65 ст. и виждате цената на посока. За по далечни разстояния цената подлежи на коментар. За автокъщи и дилъри на автомобили работим на изключително ниски цени на пътна помощ.

Закъсах с автомобила си в Гърция, гр. Солун каква е цената на вашата пътна помощ?

Предлагаме изключително ниски цени на пътна помощ за Гърция: 0.65 ст/км, ако автомобила Ви е до 1500 кг.. Ако е до 2000 кг. цената е 0.70ст/км. и над 2000 кг. цената е 0.80ст/км. Разходите по платените пътища са за Ваша сметка. Издаваме фактури за извършената от нас услуга.

Искам сам да транспортирам автомобила си какво ще ме посъветвате?

Нашият съвет е да вземете от някой приятел или познат автоплатформа, с която ще можете сам да репатрирате автомобила си. Ако нямате такъв Ние предлагаме платформи под наем единични и двойни от 50 лв. на ден и може да превозите колата, стига на вашето МПС да има монтиран теглич с ел. букса.

Извършвате ли регистрация на коли нов внос?

Да, извършваме регистрация на МПС-та нов внос в КАТ София и София окръг. Единственото, което трябва да направите е да ни направите нотариално заверено пълномощно да Ви представляваме пред КАТ. Ние ще дойдем до адреса посочен от Вас, ще репатрираме автомобила до кат, ще извършим регистрацията му и ще Ви го върнем пак с репатрак без да е минал и един километър в рамките на деня. Важното е да се обадите сутрин до 10.00 ч. за да подготвим необходимите документи нужни за регистрацията му и до 10.30 ч. да сме при вас да натоварим МПС-то Ви. Ако се обадите следобед ще остане за следващият ден.

Трябва ли ми пътна помощ до КАТ за да извадя транзитни номера на автомобил нов внос?

Не, не ви трябва пътна помощ, защото за временни номера не се изисква присъствието на автомобила Ви в КАТ. Трябва само да носите оригиналните документи за МПС-то, което сте закупили и валидна гражданска застраховка, която може да направите и пред КАТ на някой павилион. След като сте готови с документите трябва да направите копия, те ще ви трябват по - късно за подаването им пред гише 34, 35.

Искам да продам автомобила си на купувач, който не е от европейският съюз!. Каква е процедурата за София?

След като направите договор за покупка продажба ще трябва да отидете заедно с купувача до столична митница и да си извадите ЕОРИ номер и подадете декларация за износа му след което в КАТ-София новият собственик трябва да си извади транзитни номера. Присъствието на автомобила е задължителен за сверка на РАМА. Ако не ви се занимава с тази процедура ние можем в рамките на деня да извършим износ и да извадим транзитни номера. Ако купувачът е от съседна Македония или Сърбия може да транспортираме автомобила с нашата пътна помощ като не се налага вадене на номера и губене на време и нерви в КАТ София. Вие само трябва да свалите автомобила от отчет, което коства 10 мин. Същата е процедурата и за Гърция, но за там не се изисква само митническа декларация.

Може ли да посочите поне една известна компания, която ви се довери в услугата пътна помощ и работи с Вас?

Довериха ни се компании като: Daru Car - оторизиран BMW сервиз, Пиреос Лизинг България ЕАД и др.

Фирма Окей Евротранс ООД е сигурен и надежден приятел на пътя, не се колебайте да ни потърсите и заедно да решим проблема ви. Ако не намерите по - горе Вашите въпроси относно предлаганата от Нас услуга, може да ни зададете Вашият въпрос на посочените телефони или ни пишете в секция контакти в сайта. Звънете, не ни жалете ние сме на Ваше разположение при нужда.

Призоваваме за толерантност на пътя за да избегнем колкото се може повече катастрофи и аварии на пътя. Денонощна Пътна помощ за София, страната и чужбина. За тежко катастрофирали автомобили разполагаме със стационарни и падащи платформи за лесно и сигурно репатрираме автомобила ви.
телефон пътна помощ